Saturday, 6 July 2013

Il Calcio Barbu Văcărescu: rose per altre roseE una dintre multele trattorii Il Calcio. Acelea care au pe pereți portretele de familie ale proprietarului, portrete din care sunt nelipsiți greii (unii la propriu, alții mai la figurat) fotbalului românesc. Ăsteia îi zice, în mod oficial, Trattoria Il Calcio Barbu Văcărescu, dar pentru că-i în complexul lui Pescariu...lumea o mai alintă și Il Calcio Pescariu. 

Dar nu fața lor face obiectul interesului nostru. Că de frecventat, știm cine frecventează trattoriile. Și de mâncat, știm că aici se mânâncă bine de tot, aproape ca la italienii din Italia. 

Numai că pe noi ne interesează cum stau dânșii și cu dosul. când intri în camera pentru le ragazzecând stai pe vine și te uiți în dreapta
când te ridici și te uiți în spate
să vezi de unde să tragi apa
când stai pe vine și-atât
când ești la fete și nu știi ce s-alegi:
o fi mai bine-n dreapta...sau în stânga...?
când vrei să miroși trandafirii din glastră
și vezi că-s din plastic.
și-atunci îți explici de ce miroase așa urât la baie la fete
când te uiți de jur împrejur și dai de niște cultură
cu ramă mai posh, asortată cu rama de la oglindă
când intri la băieți și vezi că buchetu-i mai mare.
poate de-aia miroase mai bine ca la fete,  deși tot din plastic îi

când nu te gândești ce să alegi, că-s la vedere amândouă
și au aceeași plasă roșie  în pisoar (am ghicit noi
că pentru a împiedica bărbații să arunce hârtia înăuntru...
de parcă folosesc prea mulți așa ceva)După dosul localului, zicem că nu prea ne așteptam la altceva. E curățică treaba, nu intri și nu ieși cu scârbă, dar nici n-ai de ce să întârzii p-acolo. Doar dacă te-apuci să pipăi bucățile de tapet-gresie de pe pereți, care imită pielea. O baie cinstită. Îți faci treaba-n ea.
Dar să scoată cineva mirosul ăla din baie de la fete. Zău așa, și noi care credeam că fetele nu fac nici o treabă. ci doar stau acolo, pe vine...și scot trandafiri.No comments:

Post a Comment